.

BEZ Reakcije REM-a na scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pinku, traži se hitno reagovanje i zaštita žena!

Ponovo scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pink: Traži se reakcija REM-a

Neformalni feministički kolektiv Ženska solidarnost pozvao je građane da Regulatornom telu za elektronske medije prijave nasilje u rijaliti programu „Zadruga“.

Ponovo scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pink: Traži se reakcija REM-a

Foto: Pixabay

Kako saopštava ŽS, veliki broj zabrinutih žena javio im se zbog novih scena nasilja nad ženama i pretnjama nasiljem koje je izvršio Zvezdan Slavinić nad Anom Ćurčić u ovom programu koji se emituje na televiziji Pink.

„Kada su u pitanju rijaliti programi, postoji tendencija da se sve pripiše ‘sceniranju“ i ‘nameštanju’. Bez obzira, nasilju nad ženama nema mesta na našim malim ekranima“, ističe ŽS.

 

Povodom scena nasilja oglasio se i Odbor za kulturu Stranke slobode i pravde (SSP).
Oni su zatražili od policije da hitno zaustavi iživljavanje nad dve žene u rijaliti programu televizije Pink i ispita sve one koji tvrde da je jedan učesnik zlostavljao jednu od dve žene pre nego što su ušli u rijaliti.
Predsednik tog odbora Dušan Aksentijević naveo je u pisanoj izjavi da SSP traži i od ministarke kulture i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maje Gojković da preduzme mere iz svoje nadležnosti i spreči dalje emitovanje scena nasilja koje, po mišljenju stručnjaka, mogu da budu okidač za potencijalne zlostavljače da se aktiviraju.
„Tražimo od Olivere Zekić i REM da se u skladu sa svojim ovlašćenjima jasno odrede prema spornom sadržaju i onemogući televiziju Pink, koja je korisnik nacionalne frekvencije, da nesmetano nastavi da emituje program u kome dominiraju verbalna i fizička agresija prema ženama“, rekao je Aksentijević.

 

U saopštenju SSP se navodi da nedeljama unazad u rijaliti programu televizije Pink jedan od učesnika vređa, ponižava i fizički nasrće na bivšu partnerku i na aktuelnu partnerku koje su takođe učesnice rijalitija, a da se njegove uvrede, pretnje i nasrtanje zatim pojavljuju na brojnim portalima, društvenim mrežama kao i štampanim izdanjima tabloida.
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!