.

BEZ Reakcije REM-a na scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pinku, traži se hitno reagovanje i zaštita žena!

Ponovo scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pink: Traži se reakcija REM-a

Neformalni feministički kolektiv Ženska solidarnost pozvao je građane da Regulatornom telu za elektronske medije prijave nasilje u rijaliti programu „Zadruga“.

Ponovo scene nasilja nad ženama u rijalitiju na TV Pink: Traži se reakcija REM-a

Foto: Pixabay

Kako saopštava ŽS, veliki broj zabrinutih žena javio im se zbog novih scena nasilja nad ženama i pretnjama nasiljem koje je izvršio Zvezdan Slavinić nad Anom Ćurčić u ovom programu koji se emituje na televiziji Pink.

„Kada su u pitanju rijaliti programi, postoji tendencija da se sve pripiše ‘sceniranju“ i ‘nameštanju’. Bez obzira, nasilju nad ženama nema mesta na našim malim ekranima“, ističe ŽS.

PREPORUKA:   Starleta Nataša Šavija ponovo pretučena, otkrila ko je napastvovao

 

Povodom scena nasilja oglasio se i Odbor za kulturu Stranke slobode i pravde (SSP).
Oni su zatražili od policije da hitno zaustavi iživljavanje nad dve žene u rijaliti programu televizije Pink i ispita sve one koji tvrde da je jedan učesnik zlostavljao jednu od dve žene pre nego što su ušli u rijaliti.
Predsednik tog odbora Dušan Aksentijević naveo je u pisanoj izjavi da SSP traži i od ministarke kulture i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maje Gojković da preduzme mere iz svoje nadležnosti i spreči dalje emitovanje scena nasilja koje, po mišljenju stručnjaka, mogu da budu okidač za potencijalne zlostavljače da se aktiviraju.
„Tražimo od Olivere Zekić i REM da se u skladu sa svojim ovlašćenjima jasno odrede prema spornom sadržaju i onemogući televiziju Pink, koja je korisnik nacionalne frekvencije, da nesmetano nastavi da emituje program u kome dominiraju verbalna i fizička agresija prema ženama“, rekao je Aksentijević.

 

U saopštenju SSP se navodi da nedeljama unazad u rijaliti programu televizije Pink jedan od učesnika vređa, ponižava i fizički nasrće na bivšu partnerku i na aktuelnu partnerku koje su takođe učesnice rijalitija, a da se njegove uvrede, pretnje i nasrtanje zatim pojavljuju na brojnim portalima, društvenim mrežama kao i štampanim izdanjima tabloida.
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!