.

Starleta reklamira DIJABETEST LEK kao da je za mršavljenje, protivno svim zakonima i zdravoj logici!

Starleta u bizarnom videu reklamira Ozempic za mršavljenje – ovo je prava jeziva slika zemlje u kojoj živimo

Priča se 30. mar 202309:58

Aleksandra Subotić, poznata po učešćima u rijaliti programima „Parovi“ i „Zadruga“, objavila je na svom TikTok profilu skandalozan video snimak, koji je sada obrisan, a u kojem reklamira lek za dijabetes tipa 2, Ozempic, kao „tajnu za mršavljenje“.

Subotić u snimku navodi da je lek dobila preko neke stranice, kao i da će ga koristiti za mršavljenje jer je Ozempic „holivudska tajna dobrog izgleda“. Starleta kaže da je Ozempic koristila Kim Kardašijan kako bi ušla u haljinu Merilin Monro, pred Met Galu prošle godine. Snimak možete pogledati na početku teksta.

Foto: Printscreen TikTok/Video

Zbog pomame za ovim lekom, koji se koristi kao terapija za dijabetes tipa 2, ali se zloupotrebljava za mršavljenje bez imalo muke, trenutno je u SAD i Evropi, kao i u našoj zemlji, zavladala nestašica Ozempica, pa pacijenti kojima je zaista neophodan ne mogu da ga dobiju.

S druge strane, na internet oglasima, kao i sumnjivim stranicama na društvenim mrežama, Ozempic se prodaje po sumanutim cenama – i preko 200 evra po kutiji.

PREPORUKA:   Diskvalifikacija za Filipa Cara i Aleksandru Nikolić?

Lek Ozempic se ne može uzimati bez konsultacije s lekarom, jer ima opasnih neželjenih efekata, upozorila je dr Katarina Lalić, endokrinološkinja.

„Prvo, ne može se davati nekome ko ima pankreatitis ili rizik za pankreatitis, jer može da dođe u životno ugrožavajuće stanje. Drugo, lek se ne daje osobama koje žele da izgube dva do tri kilograma, već osobama koje imaju indeks telesne mase preko 30, a koje drugom metodom i načinima ne uspevaju da smršaju – i imaju određene komorbitete koji idu uz gojaznost“, objašnjava dr Katarina Lalić.

Foto: Shuttetstock/

O opasnostima zloupotrebe Ozempica govore i naučne studije. U istraživanju koje će se pojaviti u mesečnom časopisu Acta Pharmaceutica Sinica B, naučnici veruju da postoji „povećan rizik“ od opstrukcije creva kada se uzimaju ti lekovi. Opstrukcija creva nastaje kada postoji blokada koja sprečava kretanje hrane ili tečnosti kroz vaše tanko ili debelo crevo. Ako se ne leči, može dovesti do odumiranja onih delova creva koji su blokirani i može dovesti do infekcije koja se zove peritonitis. Infekcija je klasifikovana kao stanje opasno po život koje često zahteva operaciju.

PREPORUKA:   Luna Đogani trudna, javno sa Markom raspravljala o imenu devojčice koja će se roditi

Lek Ozempic, a od nedavno i Saxenda, izdaju se isključivo na lekarski recept i uz izveštaj lekara specijaliste endokrinologije, a namenjeni su samo dijabetičarima. Inspekcije su kontrolisale prepisivanje i izdavanje leka Ozempic u privatnim i državnim ordinacijama, kao i u privatnim i državnim apotekama. Nepravilnosti u izdavanju leka Ozempic pronađene su u čak 46 od 73 apoteke, u kojima je sprovedena kontrola.

U Srbiji oko 700.000 ljudi boluje od dijabetesa, koji su postali najveće žrtve malverzacija u vezi sa ovim lekom. Činjenica da ga na društvenim mrežama starletem koje prate hiljade ljudi, promovišu kao tajnu mršavljenja, svakako neće pomoći da se situacija sa Ozempicom dovede u normalu.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!