.

TV Pink stavljen pod nadzor zbog pretnji smrću kriminalca i robijaša Kristijana Golubovića u uživo emisiji na nacionalnoj frekvenciji

Nadzor REM-a nad TV Pink zbog Kristijanovih pretnji smrću

Foto: Printscreen/YouTube/TvHappy/TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenuće nadzor programa i podneti izveštaj Savetu REM zbog pretnji smrću izrečenih u rijaliti programu Zadruga na TV Pink 16. septembra uveče, najavio je za Nova.rs Slobodan Cvejić, član Saveta REM-a.

Na društvenim mrežama i na YouTube-u pojavio se snimak u kom Kristijan Golubović, učesnik rijalitija “Zadruga” i osuđivani kriminalac, u prenosu uživo javno preti smrću Staniji Dobrojević “ako mu se ne izvini zbog toga što je rekla o njegovoj deci”.

Golubović je tokom emisije “Pitanja gledalaca” prvo uputio niz uvreda na račun Stanije Dobrojević, da bi potom ustao i izgovorio direktnu pretnju smrću.

Slobodan Cvejić / Foto: Nova.rs

PREPORUKA:   Kritijan Golubović: U Zadruzi niko nije dobar, jer da smo ljudi niko ovde nebi sedeo!

“Ovaj incident je samo dodatno opravdao inicijativu koju smo pokrenuli Judita Popović, Višnja Aranđelović i ja da se donese Pravilnik o vremenu emitovanja rijaliti programa ‘u prisilnom okruženju’. Sednica Saveta u ponedeljak je primarno i zakazana zbog ove incijative, a izveštaj o nadzoru sporne emisije će biti predložen kao dodatna tačka na samoj sednici i o njoj će se odvojeno diskutovati i odlučivati”, objasnio je Cvejić u kratkoj pisanoj izjavi.

REM je inače, u maju, tesnom većinom od pet prema četiri glasa, odbio da odlučuje o predlogu kojim bi se ograničio rijaliti program.

PREPORUKA:   Stanija Dobrojević strepi za svoj život posle pretnji kriminalca Kristijana Golubovića da će je ubiti lično ili njegovi ljudi

Cvejić je tada bio jedan od četiri člana Saveta REM-a koji su tražili da se na dnevni red uvrsti zahtev da se rijaliti programi na televizijama emituju isključivo od 23 sata do 6 časova ujutru.

Cvejić i Judita Popović su, pre toga, podržali inicijativu za ograničavanje rijaliti programa, koju je pokrenulo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, a svojim potpisima podržalo više od 42 hiljade građana.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!