.

TV Pink stavljen pod nadzor zbog pretnji smrću kriminalca i robijaša Kristijana Golubovića u uživo emisiji na nacionalnoj frekvenciji

Nadzor REM-a nad TV Pink zbog Kristijanovih pretnji smrću

Foto: Printscreen/YouTube/TvHappy/TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenuće nadzor programa i podneti izveštaj Savetu REM zbog pretnji smrću izrečenih u rijaliti programu Zadruga na TV Pink 16. septembra uveče, najavio je za Nova.rs Slobodan Cvejić, član Saveta REM-a.

Na društvenim mrežama i na YouTube-u pojavio se snimak u kom Kristijan Golubović, učesnik rijalitija “Zadruga” i osuđivani kriminalac, u prenosu uživo javno preti smrću Staniji Dobrojević “ako mu se ne izvini zbog toga što je rekla o njegovoj deci”.

Golubović je tokom emisije “Pitanja gledalaca” prvo uputio niz uvreda na račun Stanije Dobrojević, da bi potom ustao i izgovorio direktnu pretnju smrću.

PREPORUKA:   Luna Đogani se skinula gola i pokazala telo u heklanom kupaćem!

Slobodan Cvejić / Foto: Nova.rs

“Ovaj incident je samo dodatno opravdao inicijativu koju smo pokrenuli Judita Popović, Višnja Aranđelović i ja da se donese Pravilnik o vremenu emitovanja rijaliti programa ‘u prisilnom okruženju’. Sednica Saveta u ponedeljak je primarno i zakazana zbog ove incijative, a izveštaj o nadzoru sporne emisije će biti predložen kao dodatna tačka na samoj sednici i o njoj će se odvojeno diskutovati i odlučivati”, objasnio je Cvejić u kratkoj pisanoj izjavi.

REM je inače, u maju, tesnom većinom od pet prema četiri glasa, odbio da odlučuje o predlogu kojim bi se ograničio rijaliti program.

PREPORUKA:   Podrška za Aneli od sestre Site Ahmić posle abortusa, najstrašnije reči za Staniju starletu!

Cvejić je tada bio jedan od četiri člana Saveta REM-a koji su tražili da se na dnevni red uvrsti zahtev da se rijaliti programi na televizijama emituju isključivo od 23 sata do 6 časova ujutru.

Cvejić i Judita Popović su, pre toga, podržali inicijativu za ograničavanje rijaliti programa, koju je pokrenulo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, a svojim potpisima podržalo više od 42 hiljade građana.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!