.

POKUŠAJ SAMOUBISTVA U ZADRUZI! Lunino stanje IZMAKLO KONTROLI – Mora HITNO na lečenje: Ljudi, ovo je TRAGIČNO!

POKUŠAJ SAMOUBISTVA U ZADRUZI! Lunino stanje IZMAKLO KONTROLI – Mora HITNO na lečenje: Ljudi, ovo je TRAGIČNO!

zadruga

Foto: Youtube prinscreen/Zadruga official

Anabela, vadi dete odande!

Luna Đogani koja se takmiči u „Zadruzi 2“, pokazala je u više navrata da psihički nije stabilna, a sada je isplivalo i to da blogerki terapija koju pije nije dovoljna, već joj je stručna pomoć neophodna. Kako stručnjaci tvrde, zadrugarkino mentalno stanje je alarmantno i njoj je psihijatrijska pomoć preko potrebna ukoliko ne žele da posledice budu tragične po nju.

Psihoterapeut Nevena Čalovska Hercog tvrdi da je Luna umesto u „Zadrugu 2“ trebalo da bude poslata u neku zdravstvenu ustanovu budući da je učešće u rijalitiju na njeno mentalno stanje ostavilo posledice.

– Traumatska iskustva mogu da ostave trajne promene u strukturi ličnosti. Ona pokazuje simptome i znake da je pristisak u rijalitiju za nju neizdrživ i da je ta sredina za nju toksična. Na znam čija je odgovornost da je izvadi iz te sredine. Možda ona sama nije sposobna da odluči, ali neko mora da ponese odgovornost i da to prekine pre nego što posledice budu mnogo strašnije – ističe psiholog i dodaje na koji način je učešće u rijalitijju ugrozilo njeno mentalno zdravlje.

– Njeno učešće u rijalitiju jako dugo traje, ona je izlazila i vraćala se, čime je znatno ugrozila svoje kapacitete za psihosocijalnu adaptaciju. Ta sredina, koliko god da je za nju toksična, ona je za nju poznata i oseća se kako tu pripada i tu se vraća. Prema tome, njoj treba podrđka da je izbavi iz sredine – govori Nevena sa profesionalnog aspekta i dodaje da je Luino stanje alarmantno, te da bi trebali urgentno da je prebace u bolnicu.

zadruga

Foto: Youtube Printscreen/Zadruga Official

– Da se pve stvari dešavaju neko9m u prirodnoj porodici, poslali bi smo je u bolnicu. Svaki psihijatar bi joj prepisao bolničko lečenje. Svi je vide u ovoj sredini kako se pati i ništa ne preduzimaju. Što je katastrofalno i može da ima katastrofalne posledice. Za nju je rijaliti opasan ambijent – nastavlja Hercegova, a na pitanje da li kobne posledice mogu biti, ne daj bože, i samoubistvo, rekla je da je to nepredvidivo.

– Znate kako, niko nije Baba Vanga, ne mogu tako nešto da tvrdim, to su nepredvidive stvari, ali ukoliko nastavi da tone psihički, nažalost, to jeste jedna od mogućnosti – zaključuje stručnjak.

Srbija Danas com

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!