.

SRBIJA je zemlja kriminalaca i sponzoruša u kome nemoralni mediji od njih prave poznate, popularne i bitne ličnosti!

Horor srpskog društva: Najunosniji posao je biti kriminalac

Foto: Printscreen/YouTube/TvHappy/Instagram/romana_panic/Arhiva

„Samo plaćanje kriminalcima za pojavljivanje i bogaćenje na račun kriminalnih dela je jedan deo problema. Drugi deo problema je normalizacija nasilja – briše se linija između kriminalaca i selebritija. To smo već imali devedesetih, kada je cela ekipa iz „Vidimo se u čitulji“ bila aktuelna. To se kod nas ponavlja periodično u nekim talasima“, govori za Nova.rs sociolog Dario Hajrić, komentarišući nedavno objavljene učesnike rijalitija „Zadruga“, inače ljude sa margine, i njihove sumanute honorare koji navodno prelaze i više od 150 hiljada evra.

Naime, domaći mediji uveliko govore o navodnim honorarima koji će dobiti učesnici četvrte sezone rijalitija “Zadruga”, među kojima su i osuđivani kriminalci i prestupnici poput Kristijana Golubovića i Mikija Đuričića, poznatijeg kao Mikija iz Kupinova – koji je svojevremeno nosio nanogicu zbog prebijanja žena u pomenutom rijalitiju.

Kako se navodi u medijima, Miki Đuričić uspeo je da ugovori honorar od 1.500 evra nedeljno, što znači da će po izlasku u džepu imati 60.000 evra. Kristijan Golubović potpisao je ugovor na šest meseci, za šta će dobiti 150.000 evra, a 50.000 navodno unapred. Nakon toga, moći će da produži ugovor na još tri ili četiri meseca.

Foto: Vesna Lalić

Golubović je, posle izdržane osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog trgovine drogom, napustio “Zabelu” 16. aprila ove godine.

PREPORUKA:   Kristijan Golubović ime sinu dao KIRIL, ispričao da nije odgajao prva dva deteta!

On je bio uhapšen 16. januara 2010. u Beogradu, kod Crkve Svetog Marka. Kako su navodili domaći mediji, policija je toga dana zaplenila 125 grama mešavine heroina i paracetamola i pištolj. Pred sudom Kristijan se branio da nije švercovao drogu iz Novog Pazara, već da je nabavljao ćevape i parfeme. Insistirao je na tome da nije diler i da mrzi narkomane.

Optužen je, a kasnije i osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe koja je trgovala heroinom od avgusta 2009. do momenta privođenja. I pre ove kazne robijao je u Nemačkoj, ali i u Solunu. Hapšen je i tokom akcije “Sablja” zbog iznude, zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu. Samo godinu dana bio je na slobodi pre nego što je ponovo pao zbog droge.

Pored toga, govori se i da je Romana Panić, koja je nedavno deportovana iz Australije zbog pljačkanja bankomata, dobila ponudu da uđe u ovaj rijaliti.

Navodno joj je ponuđeno 50.000 evra za šest meseci. Međutim, pošto se premišlja, kako kažu domaći mediji, vrlo je verovatno da će ta ponuda skočiti na 70.000 evra.

Dario Hajrić / Foto: Printscreen N1

Ovakvo promovisanje nekadašnjih osuđenika Hajrić opisuje kao “brisanje linije između kriminalaca i selebritija”.

“Samo plaćanje kriminalcima za pojavljivanje i bogaćenje na račun kriminalnih dela je jedan deo problema. Drugi deo problema je normalizacija nasilja – briše se linija između kriminalaca i selebritija. To smo već imali devedesetih, kada je cela ekipa iz “Vidimo se u čitulji” bila aktuelna. To se kod nas ponavlja periodično u nekim talasima. Jedan deo problema je i to što je ljudima dozvoljeno da se bogate na račun kriminalnih dela jer to od njih pravi zvezde. U uređenim državama je to zabranjeno. Ne možete da ubijete nekoga, da napišete knjigu i da se obogatite. Mislim da i kod nas postoji neka vrsta regulative koja se time bavi, ali se to naravno ne poštuje”, govorio on za Nova.rs i dodaje:

PREPORUKA:   Ko je Filip Car? Detaljna biografija

“Mi praktično imamo televiziju koja je svoj imidž izgradila na stalnom prelaženju društvenih normi. Na kraju krajeva, i sam vlasnik ima iza sebe vrlo interesantnu prošlost, pa nije ni čudo što želi da briše tu granicu. Ako već posežemo za time, hajmo kamere u zatvor pa da imamo rijaliti sa kriminalcima? Svima je jasno zašto to ne radimo, ali evo, izgleda da možemo da pravimo zatvor od televizije.”

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!