.

ZAHTEV GRAĐANA SRBIJE: Ograničiti Parove, Zadruge i druge rijaliti programe na tri sata dnevno

Ograničiti Parove, Zadruge i druge rijaliti programe na tri sata dnevno

Improvizovana konferencija za štampu Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti ispred Skupštine Srbije, u Beogradu, 11. decembra 2019. (Foto: VOA/Rade Ranković)

Improvizovana konferencija za štampu Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti ispred Skupštine Srbije, u Beogradu, 11. decembra 2019.

Iako su sakupili 43.000 potpisa podrške građana Srbije, Udruženju za zaštitu ustavnosti i zakonitosti to nije bilo dovoljno da preskoče prag Skupštine Srbije svojim predlogom izmene Zakona o elektronskim medijima, kojim predlažu ograničavanje emitovanja rijaliti programa na srpskim televizijama.

Na improvizovanoj konferenciji za medije u sredu ispred zgrade parlamenta, predsednik Udruženja Savo Manojlović je objasnio da su se sa ovom inicijativom obraćali i Ministarstvu kulture i informisanja, pa i poslanicima lično, da su od svih dobili podršku za svoj predlog, ali i odgovor da se sa tim izmenama zakona sačeka vreme posle izbora:

PREPORUKA:   U Elitu se vratilo 4 starih učesnika, ostali takmičari žestoko kažnjeni!

„Pošto Narodna skupština neće da usvoji ovaj zakon, jedino rešenje je da onda prihvati drugu ponudu – da razreši sve postojeće članove REM-a, jer oni očigledno nisu u stanju da obezbede poštovanje ovog zakona“, rekao je Manojlović.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti izmenama Zakona o elektronskim medijima koje su predložili traže da se rijaliti program na televizijama ograniči na tri sata u periodu od 6:00 do 23:00 časova i da se uvede pola sata kulturnog programa za decu.

Kako su rekli, istraživanja iz 2017. i 2018. godine pokazuju da Pink ukupno emituje osam, a Hepi čak jedanaest i po sati rijaliti programa dnevno, da u njima ima dosta scena nasilja nad ženama, pornografskih scena, pa čak i unošenja pištolja u program:

„Ako oni tvrde da ne mogu o ovom zakonu da odlučuju – onda je jedino rešenje da razreše REM. Mi imamo trenutno ozbiljna kršenja zakona u svim tim rialiti programima koji su tipična krivična dela. I za ta krivična dela se ne odgovara. Ne odgovara se za unošenje pištolja, vi imate često seksualno nasilje, koje spada uvek u domen krivičnih dela protiv polnih sloboda“, objašnjava predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

PREPORUKA:   I treća trudnoća u Eliti, Stefani Grujić trudna sa Zolom!

Manojlović je podsetio i da je Televizija Hepi dobila nacionalnu frekvenciju kao televizija koja će dominantno emitovati dečiji kulturni program, a po istraživanjima, na kanalima Hepi i Pink televizije udeo kulturnog i naučnog programa je nula odsto.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Designed for canvas art in Collaboration with Top radio stations and corporate offices and motivational quotes
error: Content is protected !!